Dela na višini so me velikokrat spremljala pri mojemu delu

11:14 pop
Categories:

Kot študent in pa tudi potem kasneje, sem kar nekajkrat zamenjal službo in se preizkušal v kar nekaj različnih delih. To pa zato, da sem lahko preizkusil in se preizkusil v različnih delovnih okoljih, tako da sem lahko videl, kaj mi čim bolje ustreza, ter da mi nekoč ne bo žal, da nisem kakšnega dela preizkusil saj bi me morda začelo zelo zanimati.

Dela na višini so me velikokrat spremljala pri mojemu delu

Ko pa sem iskal kakšne stranske, oziroma dodatne službe, pa sem spoznal dela na višini. Ta pa so me zelo privabila zaradi tega, ker se je takšno delo plačalo nekoliko več, zaradi nevarnosti, oziroma višine. Tako pa sem se začel zato za takšna dela res zelo zanimati, vendar pa sem moral prej opraviti določena usposabljanja. To pa ravno zaradi tega, ker so dela na višini lahko zelo nevarna, ter je potrebno za to imeti ustrezno usposabljanje, kjer se naučimo primerno upravljanje z orodjem, oziroma varnostno opremo, ter izvajanje raznih postopkov,

Tako pa sem se za to tudi odločil, torej da bom opravil s tem usposabljanjem, saj me ne bi stalo veliko, ter mi ne bi vzelo veliko časa, ter bi se mi nato odprlo ogromno različnih delavnih mest. 

Nato pa sem lahko začel izvajati razna dela, kar je vključevalo razna popravila streh na stolpnicah, delo v smeri energetike in podobno. Kot študent, pa sem tudi zelo užival v enemu zelo specifičnemu delu, ki je spadalo pod dela na višini. To pa je bilo čiščenje oken na stolpnicah. Ker pa se višine nisem niti malo bal, pa mi je bilo to delo kar zabavno, vsaj v mojih študentskih letih, saj je bilo to čisto nekaj drugega, ter se je močno razlikovalo od ostalih del. Prav tako pa mi je to tudi prineslo odličen zaslužek, s katerim sem lahko nato skrbel za svoje razne stroške študija, kar pa je seveda prišlo še kako prav.